8 December 2023
  • 8 December 2023

Adelina Ungureanu și Nneka Onyejekwe, ambasadoarele României la EuroVolley 2021

By on 10 April 2021 0 1248 Views

Adelina Ungureanu și Nneka Onyejekwe au fost desemnate ambasadoarele României la Campionatul European feminin de volei 2021. Ele au fost anunțate și prezentate de Confederația Europeană de Volei (CEV), care pentru această ediție a competiției continentale și-a propus ca fiecare dintre cele patru țări gazdă să aibă câte două jucătoare reprezentative în rolul de ambasadoare.

România va găzdui, alături de Serbia, Croația și Bulgaria ediția din acest an a Campionatului European feminin de volei. Meciurile din țara noastră se vor desfășura la Cluj-Napoca, în perioada 18-25 august. Turneul final va avea loc între 18 august și 4 septembrie. Pentru ca această competiție să fie cât mai mediatizată, cei de la CEV au lansat un Program al Ambasadoarelor, care cuprinde câte două jucătoare reprezentative din fiecare țară gazdă. Acestea vor participa, alături de colegele lor din celelalte trei țări, în lunile premergătoare turneului final la mai multe acțiuni plănuite de CEV pentru creșterea interesului fanilor față de competiție. Primul pas: fiecare dintre ele are dedicată câte o pagină specială pe site-ul oficial al întrecerii.

Din partea României, rolul de ambasadoare va fi îndeplinit de două jucătoare foarte valoroase, componente de bază ale echipei naționale, Adelina Ungureanu (20 de ani, legitimată la echipa italiană Cuneo) și Nneka Onyejekwe (31 de ani, legitimată la Dinamo).

”Este o onoare să mă aflu printre jucătoarele alese să promoveze EuroVolley 2021. Să concurez într-o competiție atât de importantă în ţara mea este un sentiment extraordinar şi o şansă unică. Sunt fericită să fac parte din această călătorie şi sunt sigură că EuroVolley 2021 va fi o experienţă uimitoare pentru toţi”, a declarat Adelina Ungureanu. Pagina dedicată ei pe site-ul Europeanului poate fi văzută aici: https://eurovolley.cev.eu/en/women-2021/ambassadors/ungureanu/

La rândul ei, Nneka Onyejekwe, care este născută chiar în Cluj-Napoca, a declarat: ”Organizarea unei grupe a Campionatului European în oraşul meu natal mă bucură foarte mult. Sper doar că lucrurile se vor apropia de normalitate cu pandemia Covid-19 şi că publicul va fi lăsat din nou în sălile de sport”. Pagina dedicată de CEV jucătoarei noastre poate fi văzută aici: https://eurovolley.cev.eu/en/women-2021/ambassadors/onyejekwe/