27 September 2023
  • 27 September 2023

La Mulți Ani, Laurențiu Lică!

By on 11 February 2022 0 1915 Views

Sărbătoritul zilei de astăzi este unul dintre cei mai valoroși jucători ai ultimelor decenii din voleiul românesc, dar mai presus de toate este un exemplu de voință și de iubire pentru acest sport: Laurențiu Lică.

Născut la 11 februarie 1980, la Galați, Laurențiu Lică este în continuare sufletul formației sale de club, SCMU Craiova, fiind meci de meci cel mai bun marcator al echipei care ocupă în prezent locul 3 în Divizia A1.

Jucător cu sute de meciuri oficiale la activ, ”Lolo” a început voleiul la vârsta de 11 ani, la CSS Galați și a debutat pe prima scenă la 18 ani, la Universitatea Craiova, clubul la care a jucat în cea mai mare parte a carierei din țară. O carieră încununată pe plan intern cu trei titluri de campion național (cu Tomis Constanța, SCMU Craiova și Tricolorul Ploiești), cu 4 triumfuri în Cupa României și cu foarte multe participări în cupele europene.

Timp de 7 ani, Laurențiu Lică a evoluat la echipe din primele două ligi din Franța, unde a fost mereu în topul celor mai buni marcatori, dar unde a și cucerit un trofeu, Cupa Franței cu Beauvais în 2008.

Jucător reprezentativ al generației sale, Laurențiu Lică a jucat timp de 20 de ani în echipa națională, pentru care a îmbrăcat de peste 150 de ori tricoul tricolor, și cu care a participat, din postura de căpitan, la turneul final al Campionatului European din 2019. S-a retras din prima reprezentativă la finalul acelui an, pentru a face loc tinerei generații, însă a rămas aproape de naționala masculină de volei a României, unde îndeplinește funcția de team-manager.

Federația Română de Volei, în numele întregii suflări voleibalistice din România îi urează La Mulți Ani fericiți, plini de sănătate și de realizări!