4 June 2023
  • 4 June 2023

Naționala feminină Under 16 va disputa un singur meci în calificările pentru Campionatul European, sâmbătă

By on 5 May 2021 0 1405 Views

Naționala feminină Under 16 a României a plecat miercuri dimineață spre Croația, acolo unde va disputa calificările pentru Campionatul European. Echipa noastră face parte din grupa C, care va fi organizată la Zadar.

Inițial, seria noastră era alcătuită din trei echipe, alături de România mai participând Germania și Croația. Numai că, din cauza Covid-19, prima formație s-a retras din competiție, astfel încât întreg turneul se va rezuma la un singur meci, cel cu Croația. Acesta este programat sâmbătă, 8 mai, de la ora 16.00, ora României. Învingătoarea lui va merge la turneul final, care va fi organizat perioada 10-18 iulie, în orașele Nyiregyhaza (Ungaria) și Humenne (Slovacia).

Antrenoarea principală Claudia Drilea, care este ajutată de Daniela Mincă, a declarat pentru frvolei.eu: ”Plecăm la drum cu optimism. Ne așteaptă un meci de luptă cu Croația, dar avem mare încredere în echipa noastră. Trebuie să recunoaștem, puteam cădea într-o serie mult mai grea. Avem o echipă foarte bună, totul este ca fetele să reziste presiunii, pentru că sunt copii și fiecare reacționează diferit în momentele de stres. Noi am făcut o pregătire bună, am jucat și meciuri amicale cu formațiile de junioare, deci mai mari de vârstă, ale CTF Mihai I, Dinamo și CSM București. Cred că chipa este pregătită pentru acest meci și are valoarea necesară calificării la turneul final”.

Lotul României pentru calificările europene U16 (f)

Ridicători

Carolina Radu – Dinamo

Teodora Stroe – CSM București

Libero

Eva Vizitiu – CNNT Craiova

Andreea Cristea Mincă – Dinamo

Centri

Bianca Frățilescu – CSM București

Timeea Mateiu – Dinamo

Andreea Neagu – CSS Târgoviște

Universali

Raluca Buran – CSS Bega Timișoara

Ștefania Alupei – CSM București

Extreme

Beatrice Iliescu – CNNT Craiova

Antonia Gheți – CSS Turda

Carla Pârv – CSS Bega Timișoara

Antrenor principal: Claudia Drilea

Antrenor secund: Daniela Mincă

Kinetoterapeut: Mihai Mincă