29 May 2023
  • 29 May 2023

România s-a calificat la Campionatul European Under 16

By on 10 May 2021 0 2170 Views

Veste bună venită din partea Confederației Europene de Volei (CEV). Naționala feminină Under 16 a României s-a calificat la turneul final al Campionatului European care va avea loc în vară.

Învinsă de Croația cu 3-2 în unicul meci disputat pe teren din grupa C, de calificare la Campionatul European, România aștepta răspunsul de la Confederația Europeană de Volei (CEV) pentru a afla dacă va merge sau nu la turneul final, din postura de cea mai bună echipă de pe locurile 2.

În grupa noastră, disputată la Zadar, în Croația, a fost o situație specială, pentru că Germania, a treia participantă, a lipsit. Drept urmare, atât România, cât și Croația, au câștigat meciul cu nemțoaicele la ”masa verde”, cu 3-0 (25-0, 25-0, 25-0). Astfel, s-a disputat doar partida dintre românce și croate, câștigată de reprezentantele țării gazdă cu scorul de 3-2 (18-25, 14-25, 25-23, 27-25, 15-12). Cu patru puncte în două meciuri, echipa antrenată de fostele internaționale Claudia Drilea și Daniela Mincă a fost formația cel mai bine clasată pe locurile secunde ale grupelor din preliminarii și va participa, în vară, la turneul final al Campionatului European Under 16.

Înființată în 2017, competiția dedicată acestei categorii de vârstă se dispută din doi în doi ani. A ajuns la a treia ediție, iar țara noastră a fost prezentă la fiecare dintre acestea. În 2021, întrecerea va avea loc în perioada 10-18 iulie, în orașele Nyregyhaza (Ungaria) și Humene (Slovacia). Tragerea la sorți va avea loc marți, 11 mai, în Luxemburg. Alături de echipa noastră și de gazdele turneului final s-au mai calificat Rusia, Serbia, Italia, Cehia, Belgia, Bulgaria, Polonia, Croația și Turcia.

Lotul României participant la calificările europene U16

Ridicători

Carolina Radu – Dinamo

Teodora Stroe – CSM București

Libero

Eva Vizitiu – CNNT Craiova

Andreea Cristea Mincă – Dinamo

Centri

Bianca Frățilescu – CSM București

Timeea Mateiu – Dinamo

Andreea Neagu – CSS Târgoviște

Universali

Raluca Buran – CSS Bega Timișoara

Ștefania Alupei – CSM București

Extreme

Beatrice Iliescu – CNNT Craiova

Antonia Gheți – CSS Turda

Carla Pârv – CSS Bega Timișoara

Staff tehnic

Antrenor principal: Claudia Drilea

Antrenor secund: Daniela Mincă

Kinetoterapeut: Mihai Mincă

FOTO: CEV.EU