3 December 2023
  • 3 December 2023

Sedința informală a membrilor aleși ai Consiliului Director din 09.09.2021

By on 16 September 2021 0 2569 Views

În data de 9 septembrie 2021 a avut loc o nouă Ședință informală a membrilor aleși ai Consiliului Director al Federației Române de Volei. Iată ordinea de zi și subiectele atinse în timpul discuțiilor.

1. Activitatea Federației Române de Volei. A fost făcută o scurtă trecere în revistă a activității FRV în ultimele luni.

2. Prezentarea activității loturilor naționale feminine (senioare și U18). A fost prezentată o analiză a activității lotului național de senioare, care a participat în acest an la Golden League și la Campionatul European. De asemenea, a fost prezentată o informare despre stadiul pregătirii lotului național Under 18, care va participa la Campionatul Mondial din Mexic (20-29 septembrie).

3. Aprobarea lotului de observatori pentru Campionatul Național 2021/ 2022.

4. Aprobarea lotului de arbitri pentru Campionatul Național 2021/ 2022.

5. Aprobarea sistemului competițional 2021/ 2022. S-a aprobat în unanimitate formula de disputare a campionatelor, atât la masculin, cât și la feminin. De asemenea, membrii aleși ai Consiliului Director au fost informați despre decizia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), care face imposibilă aplicarea regulii obligativității celor doi sportivi români la o echipă în permanență pe teren. S-a decis ca aceasta să fie suspendată pe perioada turului de campionat. Se speră ca până atunci FRV, care va face apel în contencios, să primească de la instanță un verdict definitiv.

6. Modificări ale regulamentului jocului de volei. Membrii aleși ai Consiliului Director al Federației Române de Volei au fost de acord în unanimitate ca modificările din regulament care vor fi impuse de FIVB de la 1 ianuarie 2022 să fie aplicate în întrecerile interne începând cu startul actualului sezon, așa cum se va proceda în majoritatea țărilor. Domnul Lucian Năstase, arbitru internațional și membru ales al Consiliului Director al FRV, va susține o prezentare pentru antrenorii de la toate categoriile, la Cursurile de Perfecționare din luna septembrie.

7. Afilieri. Au fost aprobate afilierile provizorii ale mai multor cluburi care vor putea evolua astfel în sezonul 2021/ 2022. Afilierea definitivă va fi obținută în Adunarea Generală.

8. Discuții.