27 September 2023
  • 27 September 2023
  • Home
  • Noutati
  • Adin Cojocaru: ”Președintele CEV a rămas impresionat de sala din Pitești, dar și de nivelul echipelor din Final 4!”

Adin Cojocaru: ”Președintele CEV a rămas impresionat de sala din Pitești, dar și de nivelul echipelor din Final 4!”

By on 16 May 2023 0 320 Views

Președintele Confederației Europene de Volei, Aleksandar Boricic, împreună cu prim vicepreședintele CEV, Renato Arena, au fost invitații Federației Române de Volei, ai președintelui Adin Cojocaru, la Final Four-ul Cupei României de la Pitești. Șeful FRV a oferit amănunte despre aceaată întâlnire.
– Domnule Adin Cojocaru, Aleksadar Boricic și Renato Arena au fost invitații dumneavoastră la Pitești. Ce ați discutat?
Au fost o serie de discuții referitoare la proiecte comune, federația română și Confederația Europeană. Vor să ne intermedieze un proiect cu Federația Italiană de Volei pentru formarea de antrenori, tabere comune cu loturile naționale la toate nivelurile, programe tip scholarships. Vrem să intrăm în școli, mai ales la clasele zero-patru, să le oferim mingi, fileuri, alte materiale care să-i atragă pe copii spre volei. Mesajul lor a fost clar, a sunat exact așa: ”Ușa este deschisă din partea Confederației Europene de Volei”. Ne-au sus că se vede o altă deschidere la Federația Română de Volei, o nouă abordare în relația cu Confederația Europeană.
– Cum au catalogat competiția de la Pitești, voleiul românesc?
În primul rând mi-au spus că le-a plăcut foarte mult sala de la Pitești, organizarea. Că sala corespunde standardelor internaționale. Că putem găzdui acolo competiții Under 17, Under 16, un turneu final la acest nivel. Au lăudat și competiția, a fost un nivel foarte bun.
– Sezonul intern s-a încheiat. Acum focusul va fi pe echipele naționale?
Cu siguranță. Ne dorim să arătăm un salt calitativ. Sunt bucuros că sportivii români au crescut, au început să joace, ne bazăm pe un nucleu valoros, atât la fete, cât și la băieți. Prima competiție va fi Golden League, acolo unde ne dorim să ajungem în Final Four. Iar la Europene, obiectivul ar fi să ieșim din grupe să ajungem în optimi.