8 December 2023
  • 8 December 2023
  • Home
  • Noutati
  • Arcada Galați a câștigat Cupa României (m), ediția 2021/ 2022

Arcada Galați a câștigat Cupa României (m), ediția 2021/ 2022

By on 14 March 2022 0 3869 Views

Arcada Galați a cucerit pentru a doua oară în istorie Cupa României la volei masculin.

În finala disputată la Brașov, Arcada a învins pe Steaua cu scorul de 3-0 (25-19, 25-21, 25-23), la capătul unui meci pe care l-a dominat cu autoritate la toate capitolele.

În fața unei săli pline, în care galeriile celor două echipe și-au făcut simțită prezența din plin, gălățenii au jucat mult mai combinativ și au fost extrem de preciși în atac, precum și în apărarea pe fileu sau în linia a doua. Pentru gălățeni, aceasta e a doua Cupă a României din palmares, iar pentru antrenorul Sergiu Stancu este primul trofeu cucerit în orașul său natal, Brașov.

Steliștii, cu câțiva jucători care abia reveniseră după accidentări sau care se aflau încă în recuperare, nu au putut riposta, tensiunea partidei făcându-se simțită în prestația lor. Astfel, ei rămân cu satisfacția de a fi prima echipă a Stelei care s-a calificat în turneul Final Four în ultimii 15 ani. Ultima Cupă a României cucerită de Steaua a fost în ediția 1989/ 1990.

Întreaga finală a fost un show în sine. Înaintea startului partidei, imnul a fost interpretat de Paula Seling, iar de-a lungul meciului intervențiile animatorului, completate de inspirația DJ-ului, dar și de momentele artistice prezentate de trupa de majorete Râșnov Cheerleaders au făcut ca spectacolul să fie complet. Festivitatea de premiere a avut parte de jocuri de lumini, confetti și multă bucurie, atât din partea campionilor, cât și a zecilor de copii care i-au asaltat pentru autografe după decernarea medaliilor.

Câștigătorii Cupei României: Ionuț Teleleu, Ivan Raic, Vasile Talpă, Andrei Butnaru, Ovidiu Darlaczi, Rangel Hernandez, Toro Ramella, Tudor Magdaș, Filip Sestan, Marian Bala, Alexandru Rață, Akhrorjo Sobirov, Vlad Kantor, Liviu Cristudor. Antrenor principal: Sergiu Stancu. Antrenor secund: Răzvan Tănăsescu. Preparator fizic: Eugen Pascale.

  Noutati