8 December 2023
  • 8 December 2023
  • Home
  • Noutati
  • Avancronica etapei a 18-a a Diviziei A1 (m): Arcada Galați – LAPI Dej SCM Zalău, meciul rundei

Avancronica etapei a 18-a a Diviziei A1 (m): Arcada Galați – LAPI Dej SCM Zalău, meciul rundei

By on 16 February 2022 0 2203 Views

Programată la mijlocul săptămânii, etapa a 18-a a Diviziei A1 la volei masculin propune miercuri, 16 februarie, cinci meciuri foarte interesante.
Liderul clasamentului, Arcada Galați, primește vizita ocupantei poziției a șasea, LAPI Dej SCM Zalău, o formație care în acest sezon nu a luat nici un punct contra primelor patru clasate, indiferent unde s-au disputat partidele împotriva lor. Campioana României are un moral bun după victoria obținută sâmbătă, la București, cu Steaua, scor 3-2, astfel că și acum pornește ca favorită. Meciul de la malul Dunării va avea loc cu începere de la ora 18.00.
Echipa situată pe locul secund, Steaua, are o deplasare lungă, la Dej, acolo unde pornește ca favorită în fața gazdelor de la Unirea, o formație care în etapa trecută a făcut două seturi bune la București, cu Dinamo. Meciul va începe la ora 18.00
În Capitală avem două partide. În sala Olimpia, gazdele, Olimpia Titanii, primesc vizita Rapidului, într-o partidă care va deschide practic etapa, fiind programată la ora 15.30. Nou-promovata, care se află pe locul 5 în clasament, are o șansă ca prin jocul rezultatelor să se distanțeze astăzi la 5 puncte de LAPI Dej SCM Zalău și nu vrea să o rateze, chiar dacă giuleștenii sunt neînvinși de două etape, răstimp în care au învins pe Știința cu 3-2 în deplasare și pe ”U” Cluj cu 3-0 acasă.
În sala Romsilva, de la ora 16.00, Știința București va juca împotriva formației Dinamo, echipă care nu are nevoie de pași greșiți dacă vrea să rămână în cursa pentru ocuparea unui loc pe podium.
Al cincilea meci al zilei va avea loc la Cluj-Napoca, acolo unde formația locală, Universitatea, va primi replica băimărenilor de la Explorări. De la ora 18.00, gazdele vor căuta să obțină cea de-a patra victorie, vitală pentru a încerca în viitor să scape de penultimul loc din clasament. Dar nici oaspeții nu au voie să facă pași greșiți dacă vor să joace după terminarea sezonului regulat în grupa locurilor 5-8.
Al șaselea meci al etapei a 18-a, SCMU Craiova – UV Timișoara, a fost amânat și va avea loc miercuri, 23 februarie. Motivul îl reprezintă organizarea în aceste zile, în sala Polivalentă din Craiova, a turneului Final Four al Cupei României la baschet masculin.

Divizia A1 (m) – etapa a 18-a
Miercuri, 16 februarie
15.30 Olimpia Titanii – Rapid
16.00 Știința București – Dinamo
18.00 ”U” Cluj – Știința Explorări Baia Mare
18.00 Unirea Dej – Steaua
18.00 Arcada Galați – LAPI Dej SCM Zalău
Miercuri, 23 februarie
SCMU Craiova – UV Timișoara

  Noutati