8 December 2023
  • 8 December 2023
  • Home
  • Noutati
  • Avancronica etapei a 19-a a Diviziei A1 (m): Arcada Galați – SCMU Craiova va fi în direct la TVR 3, sâmbătă

Avancronica etapei a 19-a a Diviziei A1 (m): Arcada Galați – SCMU Craiova va fi în direct la TVR 3, sâmbătă

By on 18 February 2022 0 2416 Views

Meciul dintre CSM Arcada Galați și SCMU Craiova este capul de afiș al etapei a 19-a a Diviziei A1 la volei masculin, care programează cinci partide sâmbătă, 19 februarie. Runda a început însă vineri, cu un meci în devans.

Rapid și UV Timișoara au deschis etapa a 19-a. Victoria a revenit giuleștenilor, care s-au impus cu scorul de 3-0. Răzvan Baziliuc-Iordache a fost cel mai bun marcator al echipei sale, cu 12 puncte, în timp ce de la oaspeți a strălucit în acest sens Rodina, autor a 15 puncte. Timișorenii rămân în continuare fără victorie în prima ligă. Scor final: Rapid – UV Timișoara 3-0 (25-14, 25-23, 25-22).

Au evoluat formațiile:

Rapid: Baziliuc-Iordache (12p), Preda (9p), Dediulescu (9p), Farcaș (9p), Marinca (7p), Muscina (4p), Tofan (libero). Nu au fost introduși pe teren: Cozaru, M. Dumitru, Mehedințeanu, Al. Dragomir, M. Constantin, Ciubotaru (libero). Antrenor: Aurel Ioniță.

UV Timișoara: Rodina (15p), Cecoi (9p), Preda (6p), Moraru (3p), Drăgan (1p), Bădiceanu (1p), Moroșan (1p), Gologăneanu (-), Boldiș (libero). Nu au fost introduși pe teren: Schiesz, Nucă. Antrenor: Sorin Schiesz.

CSM Arcada Galați – SCMU Craiova, meciul etapei, va fi în direct la TVR 3

Când se întâlnește liderul cu ocupanta locului 3, nu poate rezulta decât un meci spectacol. Iar Arcada Galați și SCMU Craiova sunt decise să nu dezamăgească, mai ales că partida lor va fi transmisă în direct la TVR 3, cu începere de la ora 13.00. Gazdele vin după o victorie lejeră obținută miercuri, pe propriul teren, în fața formației LAPI Dej SCM Zalău, în timp ce oaspeții au avut liber mijlocul de săptămână, partida lor cu UV Timișoara fiind amânată pentru miercurea viitoare.

Primul meci al zilei se va disputa, însă, la Baia Mare, acolo unde de la ora 12.00, gazdele de la Explorări primesc vizita ocupantei locului 5 în clasament, Olimpia Titanii. O partidă deschisă oricărui rezultat, între o echipă care se simte foarte bine pe propriul teren și una care, deși a promovat în premieră anul trecut, joacă fără trac în fața oricărui adversar.

De la ora 17.00 vom avea un derby bucureștean: Steaua – Știința. Gazdele sunt una dintre cele mai în formă echipe din campionat, în timp ce oaspeții vin în sala ”Mihai Viteazul” după ce în urmă cu trei zile au produs surpriza, luând un punct formației Dinamo.

La Zalău, formația locală va încerca să-și repare cumva moralul șifonat serios în etapa trecută, la Galați, acolo unde a pierdut fără drept de apel meciul cu Arcada. Adversara zălăuanilor va fi formația Unirea Dej, meciul fiind programat de la ora 17.00. Aceasta e ultima partidă pe propriul teren pentru SCM Zalău până la terminarea sezonului regulat.

De la ora 18.00, Dinamo va primi vizita formației Universitatea Cluj, într-un meci în care bucureștenii pornesc ca favoriți. Mai ales că trebuie să își reabiliteze cumva imaginea în fața fanilor după ce au cedat neașteptat un punct pe terenul celor de la Știința, în etapa trecută.

Divizia A1 (m) – etapa a 19-a

Vineri, 18 februarie

Rapid – UV Timișoara 3-0 (25-14, 25-23, 25-22)

Sâmbătă, 19 februarie

13.00 Arcada Galați – SCMU Craiova – în direct la TVR 3

18.00 LAPI Dej SCM Zalău – Unirea Dej

17.00 Steaua – Știința

18.00 Dinamo – U Cluj

12.00 Explorări Baia Mare – Olimpia Titanii

  Noutati