4 June 2023
  • 4 June 2023
  • Home
  • Noutati
  • CSM Arcada Galați câștigătoarea editiei 2020-2021 a diviziei A1 masculin

CSM Arcada Galați câștigătoarea editiei 2020-2021 a diviziei A1 masculin

By on 20 April 2021 0 1020 Views

În Divizia A1 la volei masculin, titlul a fost cucerit, pentru a treia oară consecutiv, de CSM Arcada Galați. Formația antrenată de Sergiu Stancu a încheiat întrecerea internă cu 67 de puncte, cu 11 mai multe decât următoarea clasată, CSS CNE LAPI Dej SCM Zalău. Medaliile de bronz au fost cucerite de SCMU Craiova, care s-a aflat la egalitate de puncte cu zălăuanii, dar a avut un raport al seturilor mai slab față de aceștia. Locul 4 a fost ocupat de Steaua. Primele patru clasate plus câștigătoarea Cupei României (Dinamo) vor reprezenta România în următoarea ediție a cupelor europene.

A retrogradat din prima ligă CSU Brașov și au promovat din Divizia A2 formațiile Rapid București și Titanii ASE București.

Campionatul 2020/ 2021 s-a desășurat sub formă de turnee

În acest campionat, din cauza pandemiei de coronavirus, campionatele s-au disputat într-o formă modificată. Pentru a evita strângerea unui număr mare de echipe în același loc, conducerea Federației Române de Volei a decis, după consultarea cluburilor, adoptarea unui sistem de 12 turnee (6 în tur și tot atâtea în retur) cu un număr redus de formații (trei sau patru). După terminarea returului, echipele au fost împărțite în grupe valorice: 1-4, 5-8, 9-12, în care s-a intrat cu punctajul acumulat la finalul sezonului regulat. Faza a doua a avut loc, de asemenea, sub formă de turnee, unul pentru tur, desfășurat pe terenul formației clasate pe locul secund în grupa respectivă și al doilea contând pentru retur, organizat de formația situată pe primul loc în grupa ei după sezonul regulat.

Clasament final Divizia A1 masculin

1. CSM Arcada Galați

2. CSS CNE LAPI Dej SCM Zalău

3. SCMU Craiova

4. Steaua

5. Dinamo

6. Unirea Dej

7. Știința Explorări Baia Mare

8. ”U” Cluj

9. CSU Știința București

10. CS UV Timișoara

11. CSU Brașov

  Noutati