24 September 2023
  • 24 September 2023
  • Home
  • Noutati
  • Divizia A1 (f): CS Știința Bacău se impune cu CSU Medicina Târgu Mureș în patru seturi

Divizia A1 (f): CS Știința Bacău se impune cu CSU Medicina Târgu Mureș în patru seturi

By on 23 January 2021 0 878 Views

Bacăul obține prima victorie în primul meci al returului Diviziei A1 la volei feminin. Formația antrenată de profesorul Florin Grapa se impune în patru seturi într-un meci care a avut de toate: atacuri rapide, blocaje spectaculoase cât și situații în care arbitrii au arătat cartonașul roșu.
Calculele hârtiei arătau o echipă Bacău cert favorită însă Târgu Mureș nu s-a predat ușor. 
Primele două seturi le-au revenit studentelor, seturi în care blocajele muntenegrencei Anei Veljković și ale sârboaicei Natašhei Čikiriz au oprit în dese rânduri atacurile Mureșului. Târgu Mureș a ridicat nivelul de joc în setul al treilea atunci când ambele echipe au mers cap la cap până la punctul 23, Medicina fiind mai precisă în execuții pe final adjudecându-și setul printr-un as al Raisei Ioan.

Setul al patrulea a fost și cel mai lung al meciului, un set în care arbitrii au arătat și cartonașul roșu antrenorului Medicinei Târgu Mureș Predrag Zucovic. Într-o situație în care o jucătoare a Medicinei aflată după schimbare nu a respectat așezarea pozițională corectă, Târgu Mureș a fost penalizată cu un punct moment în care antrenorul echipei a protestat vehement primind cartonașul roșu și implicit încă un punct penalizare.
Chiar și cu acest mic handicap, Târgu Mureș a revenit în joc în setul patru iar ambele echipe au ținut deznodământul în suspans, ambele punctând constant până aproape de final când Bacăul în urma unui timeout s-a distanțat prin punctele Natašhei Čikiriz, Slavinei Koleva și al asului Lorenei Ciocian care a închis meciul.

La Târgu Mureș Sara Pavlović continuă evoluția bună pentru mediciniste, terminând cu 22p, 1 as și 3 blocaje, Raisa Ioan 12p, 3 ași și 2 blocaje, Jelena Cvijovic 9p, 1as și 2 blocaje.
Universalul Natašha Čikiriz a fost principala armă a Științei Bacău cu 20p, 3 ași și 3 blocaje împreună cu Kinga Kasprzak 12p, 3 blocaje și Georgiana Faleș 12p, 2 blocaje.

CSU Medicina Târgu Mureș încheie primul turneu al returului fără victorie dar cu un set câștigat în fața Științei urmând ca singura neînvinsă a turneului de la Medgidia să se decidă după meciul de duminică de la ora 18.00 dintre CS Medgidia și CS Știința Bacău,  într-o întâlnire în care Mihaela Albu și Cristina Miron Cazacu își vor reîntâlni fosta echipă cât și o parte dintre fostele coechipiere cu care obțineau rezultate notabile în Champions League și Cupele Europene.

  Noutati