6 December 2023
  • 6 December 2023

ECHIPA ETAPEI 1 – FEMININ

By on 12 October 2023 0 457 Views

Din acest sezon vom desemna după fiecare etapă, atât la feminin, cât și la masculin, o echipă a rundei, ținând cont de trei criterii de bază. Ca să nu existe discuții, vom alege jucătoare doar de la echipele câștigătoare în runda respectivă. Vom ține cont de dificultatea jocului, iar fiecare jucătoare, pe post, va fi aleasă în urma unei analize pe toate procedeele (puncte, serviciu, preluare, blocaj).

În prima etapă, la feminin, Rapid, care a câștigat la Voluntari (3-2), are două componente în echipa de bază, dar dă și antrenorul rundei. Campioana Volei Alba Blaj are tot două jucătoare, iar CSM Constanța, CSM Lugoj și Dinamo câte una singură.

Plusurile fiecărei jucătoare din echipa rundei cu numărul 1:

YELYZAVETA RUBAN (CSM Lugoj) – extremă. 13 puncte trecute în contul azerei, cu un procentaj de 45% pe atac. A servit bine, iar pe preluare a stat destul de bine: 71% recepție pozitivă și 29% excelentă.

DAIANA ROMAN (Rapid București) – MVP-ul derbyului rundei, a reușit nu mai puțin de 7 blocaje, din totalul de 19 puncte. Pe atac, centrul Rapidului a avut o eficacitate de 71%, ceea ce e foarte bine.

JELENA VULIN (Dinamo București) – opus. În partida câștigată la Brașov (3-1),sârboaica de la Dinamo și-a trecut în cont 20 de puncte, dintre care 4 blocaje și un as. A și servit foarte bine, iar în atac a avut o eficiență de 43%. A atacat nu mai puțin de 35 de mingi.

IARINA AXINTE (Volei Alba Blaj) – cea mai bună coordonatoare. A reușit 6 puncte, dintre care trei ași! A servit foarte bine și a fost inspirată în construcția atacurilor.

NASYA DIMITROVA (Rapid București) – centru. A reușit 14 puncte, dintre care doua blocaje, a avut un procentaj în atac de 58%. A și servit bine și a reușit un as.

TEODORA IANCU (CSM Constanța) – extremă. A reușit 20 de puncte și a avut o eficiență în atac de 42%. A reușit douîă blocaje, și a servit foarte bine, în care care și un as. Și pe recepție a stat bine, deși adversarele au servit pe ea 27 de mingi. 52% recepție pozitivă, dintre care 30 excelentă.

ANDRA COJOCARU (Volei Alba Blaj) – cel mai bun libero. A avut o preluare excelentă de 50% din cele 22 de mingi servite pe ea. Recepția pozitivă a fost însă de 68%, ceea ce nu e puțin lucru.

ANTRENOR – DRAGAN NESIC. Tehnicianul Rapidului a câștigat derbyul cu Voluntari, echipa sa revenind în meci. Debut cu dreptul pentru antrenorul sârb.