6 December 2023
  • 6 December 2023

ECHIPA ETAPEI 1 – MASCULIN

By on 17 October 2023 0 297 Views

Din acest sezon vom desemna după fiecare etapă, atât la feminin, cât și la masculin, o echipă a rundei, ținând cont de trei criterii de bază. Ca să nu existe discuții, vom alege jucătorii doar de la echipele câștigătoare în runda respectivă. Vom ține cont de dificultatea jocului, iar fiecare jucător, pe post, va fi ales în urma unei analize pe toate procedeele (puncte, serviciu, preluare, blocaj).

Divizia A1, la masculin, a adus cinci scoruri de 3-0, cu favorite certe, și un meci extrem de disputat, la Craiova, echipa care a învins cu 3-2 nou-promovata Corona Brașov.

Meciul etapei, Arcada Galați-SCM Zalău, câștigat de campioni cu 3-0, a adus în echipa etapei trei jucători ai Galațiului (Marian Bala, Marin Lescov și Andrei Butnaru), plus antrenorul Sergiu Stancu. SCM Craiova are și ea doi jucători în primul 7: germanul Tim Stohr și lberoul ”tricolor” Sergio Diaconescu. Au mai prins echipa ideală un rapidist, internaționalul iranian Amir Ghafour, dar și un dinamovist, Bela Bartha.

ECHIPA ETAPEI #1

MARIAN BALA (Arcada Galați) – Extrema gălățeană a fost MVP-ul partidei. A reușit 15 puncte, a avut un procentaj în atac de 61%, dar a avut cifre bune și pe preluare: 56% recepție bună și 28% recepție excelentă.

BELA BARTHA (Dinamo) – Centrul dinamovist și-a trecut în cont 8 puncte, între care un blocaj, cu un procentaj de 78% în atac.

AMIR GHAFOUR (Rapid) – La primul său meci la Rapid, iranianul a avut o evoluție foarte bună. A reușit 15 puncte, între care două blocaje. Eficiența sa pe  atac a fost de 72%.

MARIN LESCOV (Arcada Galați) – Cel mai bun coordonator al etapei, Lescov a fost mintea limpede în atacul campioanei. A reușit și trei puncte, între care două blocaje. Un plus și la serviciu pentru moldovean.

ANDREI BUTNARU (Arcada Galați) – Centrul Arcadei a reușit 8 puncte, între care trei blocaje, și a avut un procentaj de 57% pe atac. A servit bine, reușind și un as.

TIM STOHR (SCM U Craiova) – Extrema craioveană a fost decisiv în victoria echipei sale. A intrat titular în ultimele trei seturi și a reușit 10 puncte. A avut 83% pe atac și 53% pe preluare, dintre care 24% recepție excelentă.

SERGIO DIACONESCU (SCM U Craiova) – Liberoul craiovean a avut o recepție foarte bună și a dat siguranță în defensive. Preluarea jucătorului echipei naționale a fost de 81% (recepție bună) și de 48% (recepție excelentă).

SERGIU STANCU (Arcada Galați) – Antrenorul campioanei a început și actualul sezon excelent. Tehnicianul care a câștigat campionatul în România, în ultimele șase sezaone, între care ultimele cinci cu Arcada, și-a condus echipa spre un 3-0 clar cu SCM Zalău.