6 December 2023
  • 6 December 2023

FEMININ / Start în Divizia A1!

By on 5 October 2023 0 676 Views

Pregătiți să pornim la drum! Start în Divizia A1, la feminin, prima etapă urmând să se dispute sâmbătă. Ne așteptăm la o ediție de campionat foarte interesantă, cu aspirații înalte pentru multe dintre cele 12 formații.

Harta primei divizii la feminin cuprinde nu mai puțin de patru echipe din București și Ilfov (Rapid București, CSO Voluntari, CSM București și Dinamo București), alte două echipe din Muntenia (CSM Tîrgoviște și FC Argeș Pitești), o echipă din Dobrogea (CSM Constanța), tot câte una din Moldova (Știința Bacău) și Banat (CSM Lugoj), plus trei din Transilvania (CSM Volei Alba Blaj, CSU Medicina Tg. Mureș) și Corona Brașov).

Sistemul competițional

Sistemul de desfășurare al campionatului Diviziei A1 va rămâne același. Vor fi 22 de etape, tur-retur, după care se va intra în play-off și play-out. Formațiile clasate pe locurile 1-8 vor lupta pentru locurile pe podium, iar ultimele patru clasate pentru evitarea retrogradării.

În prima fază a play-off-ului se vor întâlni locul 1 cu locul 8, locul 2 cu 7, 3 cu 6 și 4-5. Echipele învingătoare din această fază vor accede în semifinale, iar învinsele vor juca pentru locurile 5-8.

În play-out, vor juca în prima fază locul 9 cu locul 12 și ocupanta locului 10 cu locul 11. Echipele clasate pe locurile 11 și 12 la final vor retrograda în Divizia A2.

Multă baftă tuturor formațiilor, mult succes în îndeplinirea obiectivelor propuse!