27 September 2023
  • 27 September 2023
  • Home
  • Noutati
  • Gianni Crețu a câștigat Liga Campionilor cu echipa sa, ZAKSA

Gianni Crețu a câștigat Liga Campionilor cu echipa sa, ZAKSA

By on 23 May 2022 0 730 Views

Performanță excepțională reușită de antrenorul român de volei Gheorghe Crețu. Acesta a cucerit trofeul Ligii Campionilor la masculin cu echipa sa, Grupa Azoty Kedzierzyn-Kozle, mult mai cunoscută sub numele de ZAKSA.

Bucuria primirii trofeului Ligii Campionilor (FOTO: CEV)

În finala Ligii Campionilor, formația poloneză a învins cu scorul de 3-0 (25-22, 25-22, 32-30) pe Itas Trentino, la capătul unui meci disputat la Ljubljana și care a însemnat o reeditare a finalei de anul trecut a Ligii Campionilor. Și atunci s-a impus tot ZAKSA, dar cu 3-1.

Gianni Crețu, alături de jucătorii săi, după primirea trofeului Ligii Campionilor (FOTO: CEV)

Prezent pentru prima dată în finala Ligii Campionilor, Gianni Crețu a reușit să devină al doilea antrenor român, după Stelian Moculescu, în 2007, care a cucerit cel mai important trofeu continental inter-cluburi după 2000, anul înființării actualului format al Ligii Campionilor. Atunci, Stelian Moculescu realiza acest lucru cu formația germană VfB Friedrichshafen.

Gianni Crețu și echipa sa, ZAKSA, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în Liga Campionilor (FOTO: CEV)

Cu acest succes, Gianni Crețu (53 de ani) încheie un sezon perfect, în care a realizat ”tripla”. El a cucerit, în afara Ligii Campionilor, și titlul în Polonia, dar și Cupa în țara care este campioana mondială en-titre.

Gianni Crețu, alături de jucătorii săi, după primirea trofeului Ligii Campionilor (FOTO: CEV)
Sărbătoarea poate începe (FOTO: CEV)