30 September 2023
  • 30 September 2023
  • Home
  • Noutati
  • GOLDEN LEAGUE (M) / Adrian Aciobăniței: ”Nu există o bucurie mai mare decât să câștig cu echipa națională!”

GOLDEN LEAGUE (M) / Adrian Aciobăniței: ”Nu există o bucurie mai mare decât să câștig cu echipa națională!”

By on 9 June 2023 0 354 Views

Adrian Aciobăniței a fost MVP-ul partidei castigate de România, în Turcia, 3-2, în etapa a treia din Golden League, grupa A. Jucătorul vicecampioanei Franței, Chaumont Volley-Ball 52, a reușit 20 de puncte și a avut o evoluție excelentă, ajutând naționala noastră să obțină un rezultat uriaș.

Românul născut la Fălticeni a vorbit despre parcurul ”tricolorilor” de până acum, ce-și dorește de la meciurile rămase în Golden League, dar și planurile de la Campionatul European, de la finalul lunii august. ”Îmi era dor să vin să joc pentru România. Mi-a fost dor și de colegi, mai ales de cei cu care am jucat la Constanța: Vologa, Iftime, Kantor”, a declarat Adrian Aciobăniței.

”E o  atmosferă foarte bună la echipa națională. Sunt convins că vom avea rezultate din ce în ce mai bune. În primele două meciuri am început greu, dar era normal, suntem jucători convocați de la multe echipe, aveam nevoie de timp ca să ne înțelegem pe teren. Meciul din Danemarca a fost surprinzător, noi am jucat slab, iar ei au câștigat mai mult emotional. Erau acasă, s-au simțit mai bine pe teren. Abia din Turcia putem vorbi de o echipă a României în adevăratul sens al cuvântului”, a adăugat voleibalistul român.

Extrema ”tricoloră” nu a renunțat încă la visul de a se califica în semifinalele Golden League. ”Dacă vom câștiga toate cele trei partide avem șanse. Sigur că, important pentru noi e să jucăm bine la Campionatul European. Acolo orice victorie va conta cu adevărat. Nu există o bucurie mai mare, pentru mine, decât să câștig cu echipa națională”, a subliniat Adrian Aciobăniței.

E prima data când joacă în sala de la Brașov. ”Nu e o sală mare, de volei, nu are înălțime, dar m-aș bucura să putem să o umplem, să vină câți mai mulți spectatori care să ne susțină”, spune Aciobăniței.

În Turcia, la Konya, în fața a 12.000 de fani, Adrian Aciobăniței spune că s-a simțit cu adevărat jucător. ”Când am intrat în sală a fost ceva woow. Toată sala cu steaguri ale Turciei, susținând echipa favorite. Un public foarte cald. Am mai jucat în carieră, la Berlin, când eram la Frierdichafen, într-o finală în Germania. Aceste meciuri te încarcă pozitiv”, explică Aciobăniței.

Programul meciurilor României la Brașov

10 iunie 17:00     România-Turcia

14 iunie 17:00     România-Danemarca

18 iunie 17:00     România-Portugalia

Biletele la meciuri se pot achiziționa de pe site-ul https://www.iabilet.ro/bilete-brasov-turneu-volei-golden…/ sau de la casele se bilete ale Sălii Sporturilor din Brașov. Accesul general este de 20 de lei, elevii, studenții și pensionarii plătesc 10 lei, iar copiii sub 14 ani au acces gratuit.