6 December 2023
  • 6 December 2023
  • Home
  • Noutati
  • Hotărârile Consiliului Director al FRV din data de 28 iulie 2022

Hotărârile Consiliului Director al FRV din data de 28 iulie 2022

By on 29 July 2022 0 2012 Views

1. A fost prezentată activitatea Federației Române de Volei de la precedenta ședință a Consiliului Director

2. A fost comunicată și aprobată componența colectivelor tehnice și a loturilor de seniori și juniori pentru următoarele acțiuni.

3. A fost prezentat și aprobat lotul de arbitri pentru anul competițional 2022/ 2023

4. S-a aprobat Regulamentul de Organizare și Desfășurare a activității Observatorilor

5. Au fost analizate cererile de intrare în corpul observatorilor, urmând ca cei care îndeplinesc condițiile să dea examenul teoretic.

6. S-a decis realizarea unei reevaluări a componenților lotului de observatori de către Comisia Centrală a Observatorilor pentru sezonul 2022/ 2023. Evaluarea acestora va consta în verificarea îndeplinirii condițiilor prevăzute în regulament, în evaluarea activității din sezonul competițional 2021/ 2022 și din susținerea examenului teoretic, conform regulamentului. Data limită de depunere a dosarelor este 25 august.

7. Consiliul Director a stabilit că pentru sezonul 2022/ 2023 va fi aprobat un grup de 25 de observatori activi, urmând ca restul să formeze lotul de rezervă, cu condiția de a promova examenul teoretic.

8. S-au aprobat premierile și indemnizațiile colectivelor loturilor echipelor de senioare, respectiv seniori, pentru participarea în semifinalele Golden League (feminin), respectiv pentru câștigarea Silver Legue (masculin)

9. Au fost aprobate contractele de activitate sportivă la loturile naționale.

10. A fost aprobată achiziționarea de către Federația Română de Volei a unui sistem video Challenge. Acesta va fi folosit la meciurile de acasă ale echipelor naționale sau la turneele Final Four ale Cupei României sau Supercupei.

11. Au fost discutate și aprobate taxele aplicate de Federația Română de Volei. Acestea vor fi publicate pe site-ul oficial al Federației Române de Volei, frvolei.eu.

Iată câteva exemple de taxe stabilite:

– S-a stabilit ca în cazul nedifuzării pe Facebook sau Youtube a vreunui meci din campionatul intern echipa gazdă să fie penalizată cu 500 de euro pentru fiecare partidă netransmisă.

– Pentru a nu se mai repeta situațiile din campionatul precedent când au fost cazuri în care jucătorii ambelor echipe aflate pe teren au purtat echipament identic sau foarte asemănător, s-a stabilit ca formația aflată în culpă să fie penalizată cu suma de 500 de euro.

12. A fost aprobată completarea organigramei Federației Române de Volei cu două posturi: Director executiv și Marketing și dezvoltare.

13. A fost aprobată introducerea în regulamentele Federației Române de Volei a unor ocupații prevăzute în Legea 69/ 2000

14. Au fost aprobate cererile de afiliere ale cluburilor ACS Total Sport Alba Iulia și Asociația Sportivă Daimon Beach Club Sport. De asemenea, a mai fost aprobată fuziunea clubului Academia de Volei Tomis Constanța cu CSM Constanța, aceasta fiind de acum denumirea clubului.

15. A fost aprobat un nou format al Supercupei României. Astfel, la fiecare început de sezon va fi organizat un turneu Final Four al Supercupei României, la care vor participa câștigătoarea și finalista Cupei României, precum și campioana și vicecampioana României din sezonul precedent. Dacă finalistele Cupei României se regăsesc între ocupantele primelor două poziții din campionat, atunci tabloul Final Four va fi completat de ocupantele locurilor 3, respectiv 4 din precedentul sezon.

Anul acesta Supercupa României la volei masculin va avea loc în intervalul 26-28 septembrie într-o locație ce urmează să fie anunțată. La feminin urmează să fie stabilită perioada și locul.

16. S-au stabilit datele de începere ale sezonului intern la volei masculin și la volei feminin.

17. Din cauza retragerilor din campionat ale formațiilor CS Medgidia (ocupanta locului 4 în sezonul trecut) și a nou-promovatei CSU Hydrogenium Galați, se va reface tragerea la sorți a meciurilor din Cupa României, deoarece, conform regulamentului, ocupanta locului 5 în sezonul trecut, CSM Lugoj, va fi calificată direct în faza a II-a a competiției.

În condițiile retragerii celor două echipe menționate, alte două formații au acceptat invitația Federației Române de Volei de a participa la viitoarea ediție a campionatului Diviziei A1 la volei feminin: CSM București și Universitatea Cluj.

18. S-a stabilit ca începând din sezonul 2022/ 2023, o echipă retrogradată să nu poată fi invitată doi ani la rând să revină în Divizia A1 masculin sau feminin.

19. S-a stabilit ca începând din sezonul 2022/ 2023 formațiile care obțin dreptul de promovare și decid apoi să nu evolueze în Divizia A1 să fie penalizate cu o sumă ce urmează să fie stabilită.

20. S-a aprobat Regulamentul de Organizare al turneelor de volei pe plajă și standardizarea turneelor de la seniori și de la nivel juvenil (juniori, cadeți, speranțe).