30 September 2023
  • 30 September 2023

Locul 7 la Euro 2023 pentru România!

By on 14 September 2023 0 377 Views

Naționala masculină a României și-a încheiat parcursul la Campionatul European. Odată cu disputarea ultimelor meciuri din sferturile de finală, am aflat și pe ce loc au terminat băieții noștri!

Astfel, România a încheiat Euro 2023 pe un merituos loc 7, poziție care reflectă din plin evoluția noastră la turneul final. În istoria echipei naționale, din 1979, când am terminat tot pe 7, nu am mai încheiat atât de sus un turneu final! Cu precizarea că atunci participau 12 echipe, acum sunt 24!

România a reușit patru victorii la ediția actuală: 3-2 cu Turcia, 3-1 cu Franța, 3-1 cu Grecia și 3-2 cu Croația. Am pierdut trei dispute: 0-3 cu Portugalia, 2-3 cu Israel și 1-3 cu Franța.

Un singur ”stranier”

În lotul de 14 jucători, antrenat de Sergiu Stancu și Răzvan Parpală, au fost 13 din campionatul intern și unul singur care evoluează în străinătate: Adrian Aciobăniței.

România a reușit să învingă în grupă Franța, campioana olimpică, fiind prima echipă românească masculină care reușește să depășească o campioană olimpică, în ultimii 40 de ani!

Cu un lot tânăr, România are speranțe pentru viitor. Rezultatele obținute ne-au adus puncte importante în clasamentul mondial și avem șansa de a ne califica la viitoarea ediție a Campionatului Mondial. Băieții noștri ne-au făcut mândri că suntem români, ne-au făcut să trăim sentimente pe care le uitaserăm parcă! Voleiul românesc a fost în prim-planul sportului de la noi, pentru câteva zile, datorită lor și pentru asta le mulțumim. Îi felicităm și îi asigurăm de susținerea noastră necondiționată.

Lotul României la Eur 2023

Bela Bartha, Mircea  Peța, Filip Constantin, Sergio Diaconescu, Daniel Chițigoi, Claudiu Dumitru, Rareș Bălean, Adrian Aciobăniței, Carol Kosinski, Marian Bala, Alexandru Rață, Andrei Butnaru, Robert Călin, Ștefan Lupu