30 September 2023
  • 30 September 2023
  • Home
  • Noutati
  • MASCULIN / Giani Crețu este antrenor emerit!

MASCULIN / Giani Crețu este antrenor emerit!

By on 13 July 2023 0 389 Views

Giani Crețu a primit distincția de ”Antrenor emerit” după rezultatele remarcabile reușite sezonul trecut, dar și în întreaga sa carieră de tehnician.

Gianni Crețu a câștigat în Polonia, în 2022, cu ZAKSA Kedzierzyn-Kozle Liga Campionilor, titlul și Cupa în Polonia. De asemenea, a terminat pe locul 4 la Campionatul Mondial cu naționala Sloveniei, cea mai bună performanță a acestei națiuni la întrecerile lumii. Toate aceste rezultate i-au adus antrenorului român titlul de ”Antrenorul anului 2022 în voleiul european”, titlu oferit de Confederația Europeană de Volei la Gala CEV.

Fostul ministrul al Sportului, Eduard-Carol Novak a emis un ordin în 20 aprilie 2023, prin care îi conferea antrenorului Giani Crețu titlul de ”antrenor emerit” în voleiul românesc.

Legitimația a ajuns în posesia noastră și-l așteptăm pe Giani Crețu să i-o înmânăm. Unul dintre cei mai valoroși tehnicieni români, din toate timpurile, este angrenat și acum cu reprezentativa Sloveniei, în Volleyball National League. După primele 12 etape, slovenii sunt pe locul 7, din 16 reprezentative, fiind foarte aproape de calificarea în play-off – sferturile de finală.

În cariera sa, Giani Crețu a mai antrenat naționalele României, Estoniei, dar și echipe de club precum Bassano Volley, ASZ Olsztyn, Belogorie Belgorod, Asseco Resovia sau Kuzbass Kemerovo.