4 June 2023
  • 4 June 2023
  • Home
  • Noutati
  • Naționala feminină a României s-a calificat în semifinalele Golden League

Naționala feminină a României s-a calificat în semifinalele Golden League

By on 9 June 2022 0 729 Views

Naționala feminină de volei a României s-a calificat în semifinalele Golden League 2022! Ultimul meci din grupe s-a încheiat cu o victorie clară, 3-0 în fața Ungariei.

Româncele au dominat primul set disputat în sala Polivalentă din Alexandria, acolo unde publicul a făcut o atmosferă senzațională. Apăsate de presiunea pusă de spectatorii care au încurajat în permanență formația noastră, maghiarele nu au avut replică la combinațiile rapide ale tricolorelor, care s-au impus cu 25-20, în 26 de minute.

Adelina Ungureanu în atac contra Ungariei

Setul secund a început, surprinzător, în nota de dominare a oaspetelor, dar bine conduse de pe margine de antrenorul spaniol Guillermo Naranjo, fetele noastră și-au revenit în a doua jumătate a actului și au câștigat cu 25-21, după 27 de minute

Marisa Radu s-a luptat pentru fiecare minge

Cu șansele la calificare compromise – dacă ar fi învins cu 3-0 sau 3-1, Ungaria avea posibilitatea de a merge în semifinale ca ocupanta celui mai bun loc secund din cele trei grupe – Ungaria a făcut simplu act de prezență în ultimul set. Nu este mai puțin adevărat că româncelor le-a ieșit aproape totul, astfel că victoria a venit și repede și lejer: 25-13 în 24 de minute.

Bucuria româncelor după încă un set câștigat

În continuare, naționala României, care a câștigat grupa C grație numărului mai mare de victorii față de Ucraina (3, față de 2), s-a calificat direct în semifinalele Golden League, acolo unde va întâlni, pe 16 iunie, o altă câștigătoare de grupă: Cehia sau Franța. Totul se va stabili sâmbătă, 11 iunie, atunci când se vor încheia meciurile în celelalte două grupe. Ceea ce se știe însă este că indiferent de numele adversarei, meciul va avea loc în deplasare.

Denisa Ionescu în atac contra naționalei Ungariei
  Noutati