4 October 2023
  • 4 October 2023
  • Home
  • Noutati
  • Naționala feminină, la prezentarea delegației României participante la FOTE 2022

Naționala feminină, la prezentarea delegației României participante la FOTE 2022

By on 21 July 2022 0 688 Views

Zi importantă la Complexul Olimpic Național ”Sydney 2000” de la Izvorani. Cei 92 de sportivi participanți la Festivalul Olimpic al Sportului European (FOTE) au fost eroii ceremoniei de prezentare a echipei României. Printre ei s-au aflat și cele 12 componente ale naționalei feminine de volei a României.

Iarina Axinte și Paula Partnoi, ridicătoarea, respectiv căpitanul naționalei României participante la FOTE 2022 (FOTO: COSR)

În prezența președintelui Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), dar și a președinților celor 8 federații care au sportivi calificați la cea mai importantă competiție continentală a juniorilor, tinerele speranțe ale sportului românesc au simțit pentru prima dată cu adevărat ce înseamnă spiritul olimpic, ce înseamnă să facă parte dintr-o delegație multi-sportivă. Mai mult, Paula Partnoi, căpitanul naționalei noastre, a fost cea care a rostit jurământul sportivilor și va fi portdrapelul feminin al delegației României la festivitatea de deschidere a FOTE.

Selfie-ul jucătoarelor României înaintea plecării spre FOTE 2022 (FOTO: COSR)

Aflată la a doua prezență consecutivă la FOTE, naționala feminină de volei a României merge la Banská Bystrica din postura de vicecampioană a ediției 2019, performanță pe care fetele antrenate de Marius Macarie speră să o poată repeta și acum.

Președintele Federației Române de Volei, Adin Cojocaru, alături de președinții sau oficialii celorlalte 7 federații naționale care au sportivi calificați la FOTE (FOTO: COSR)

România va juca, în ordine, cu Polonia (luni, 25 iulie), Bulgaria (marți, 26 iulie) și Turcia (miercuri, 27 iulie), primele două clasate calificându-se în semifinale.

Naționala de volei a României participantă la FOTE 2022 (FOTO: COSR)

Iată componența lotului naționalei României participant la FOTE 2022:

Coordonatori:

Iarina Luana Axinte

Maria Daniela Nemeș

Centri

Andra-Dariana Badiu-Savu

Tara Anamaria Cristea

Dalia-Maria Vîrlan

Universali

Denisa Ștefania Cheluță

Ilinca Teodora Știrbu

Extreme

Gabriela Daniela Dumitru

Teodora Elena Iancu

Lidia Paula Partnoi

Libero

Alexandra Gabriela Ion

Lorena Ioana Roșca

Antrenor principal: Marius Macarie

Antrenor secund: Marius Roșu

Oficial de echipă: Mircea Gatej

Kinetoterapeut: Mircea Sebastian Rad