6 December 2023
  • 6 December 2023
  • Home
  • Noutati
  • NAȚIONALA (M) / Victorie clară cu Ungaria! 4-0 pentru ”tricolori” într-un amical la Brașov

NAȚIONALA (M) / Victorie clară cu Ungaria! 4-0 pentru ”tricolori” într-un amical la Brașov

By on 20 May 2023 0 760 Views

România a jucat două partide de verificare cu Ungaria, la Brașov. Vineri seara, cei doi antrenori au convenit să nu se țină scorul.

Sâmbătă, în schimb a fost un joc încheiat cu 4 seturi. România a câștigat primele trei seturi, 25-19, 26-24, 25-22, dar apoi s-a hotărât să se joace și setul 4. Câștigat tot de tricolori cu 25-22.

Tehnicianul Sergiu Stancu a rulat tot lotul de jucători, pe foaia de joc fiind trecuți toți cei 20 de jucători aflați în pregătire. România a jucat cu formule diferite de echipe tocmai pentru a găsi soluțiile viabile pentru jocurile oficiale care se apropie.

Rareș Bălean, MVP-ul partidei

Cel mai bun jucător în amicalul al doilea cu Ungaria a fost dinamovistul rareș Bălean. Acesta a reușit nu mai puțin de 25 de puncte. A servit 5 ași și a avut un procentaj în atac de 61%. Bălean a servit de nu mai puțin de 21 de ori!

Gabriel Cherbelață și-a trecut și el în cont 10 puncte, iar Cristian Bartha 7 puncte. Rapidistul a reușit cele mai multe blocaje, 3. Alexandru Rață a reușlit 8 puncte, iar Marian Bala 6.

România a avut per total un atac de 46%, față de 38% al adversarilor. Am reușit 9 ași și 9 blocaje.

România va rămâne în pregătire la Brașov și de acolo va pleca în Portugalia. România face parte din grupa A în Golden League, alături de Danemarca, Portugalia și Turcia. Primul meci se va juca pe 27 mai, în deplasare, cu lusitanii.