8 December 2023
  • 8 December 2023
  • Home
  • Noutati
  • Naționala masculină a României, învinsă în cinci seturi de Grecia în al doilea amical

Naționala masculină a României, învinsă în cinci seturi de Grecia în al doilea amical

By on 25 April 2021 0 1053 Views

Turneul de pregătire al naționalei masculine de volei a României în Grecia a continuat, duminică, prin disputarea celui de-al doilea meci amical contra selecționatei similare a țării gazdă.

Disputată în localitatea Vrachati, partida a fost câștigată de adversari cu scorul de 3-2 (21-25, 21-25, 25-15, 25-17, 15-9), la capătul unui meci în care echipa antrenată de Dănuț Pascu a condus cu 2-0 la seturi. România a început cu următorii jucători: Cherbeleață (17 puncte), Bălean (15), Călin (9), Bartha (1), Bala (3), Mihalcea (2), Mărieș (libero). Au mai jucat Suson (5), Mihălescu (3), Mocanu (1), Rață (1), Dumitru, Muscină, Diaconescu (libero).

Sâmbătă, în primul amical dintre cele două formații, Grecia s-a impus cu scorul de 3-0, ”tricolorii” câștigând apoi setul suplimentar stabilit de comun acord de către staff-urile celor două echipe.

Luni, de la ora 18.00, va avea loc ultimul meci de verificare contra elenilor în acest mini-stagiu. Marți se va reveni în țară pentru continuarea pregătirii startului din preliminariile Campionatului European din 2021. La Ploiești se va face joncțiunea și cu ceilalți jucători convocați, dar care nu au făcut deplasarea în Grecia: Ciprian Matei (Steaua), Tudor Magdaș (Unirea Dej), Vlad Kantor (Arcada Galați) și Adrian Aciobăniței (Cannes).

În calificările pentru EuroVolley 2021, România face parte din grupa preliminară E, alături de Albania, Elveția și Slovacia. Sistemul de calificare presupune disputarea a două turnee, primul fiind programat la Nitra (Slovacia) în perioada 6-8 mai, iar cel de-al doilea la Ploiești, între 14 și 16 mai. Turneul final va avea loc în luna septembrie.

Apoi, echipa noastră va participa la Golden League, care programează două turnee. Primul va avea loc în Olanda (28-30 mai), iar al doilea în Ucraina (4-6 iunie). Adversarele României vor fi Olanda, Ucraina și Slovacia. Turneul Final Four va avea loc în luna iunie.

Sursa foto: Hellenic Volleyball Federation

  Noutati