8 December 2023
  • 8 December 2023
  • Home
  • Noutati
  • Naționala masculină a României, victorie în Albania, în debutul Silver League

Naționala masculină a României, victorie în Albania, în debutul Silver League

By on 24 May 2022 0 760 Views

Victorie importantă pentru naționala masculină de volei a României în primul meci din ediția 2022 a Silver League.

Naționala masculină a României înaintea debutului în Silver League (FOTO: CEV)

România s-a impus la Tirana, cu scorul de 3-1 (25-19, 25-21, 25-27, 25-14) în fața Albaniei, la capătul unui meci în care, așa cum o arată și scorul, singura problemă a fost actul al treilea, când gazdele s-au luptat de la egal la egal cu echipa noastră.

Cu 23 de puncte, universalul Ciprian Matei a fost cel mai bun marcator al echipei noastre. El a fost urmat de singurul ”stranier” din lot, Adrian Aciobăniței, care a reușit 18 puncte.

Ciprian Matei a fost omul victorie României din Albania (FOTO: CEV)

Victoria de la Tirana este valoroasă și pentru că Albania este adversara jucătorilor noștri în preliminariile Campionatului European care vor începe la finalul lunii august.

Selecționerul Sergiu Stancu a debutat cu dreptul în noua ediție a Silver League (FOTO: CEV)

Următoarea partidă a jucătorilor români este programată sâmbătă, 28 mai, la Galați, contra Macedoniei de Nord. Meciul va începe la ora 14.00 și va fi transmis în direct la TVR 3.

Au jucat pentru România: Matei (23), Aciobăniței (18), R. Călin (9), Bartha (6), Peța (7), Iftime (4), Vologa (3), Cl. Dumitru (3), Rață (-), Bălean (-), F. Constantin (-), S. Diaconescu (libero), Kantor (libero). Nu a jucat: Butnaru. Antrenor: Sergiu Stancu.