3 October 2023
  • 3 October 2023
  • Home
  • Noutati
  • România – Cehia în semifinala Golden League 2022 (f)

România – Cehia în semifinala Golden League 2022 (f)

By on 12 June 2022 0 1066 Views

Naționala feminină de volei a României și-a aflat adversara din semifinala Golden League 2022. Aceasta este Cehia, una dintre echipele care în acest an va participa la turneul final al Campionatului Mondial.

Calificată în penultimul act încă de miercuri, din postura de câștigătoare a grupei C, România a trebuit să aștepte disputarea ultimelor meciuri din celelalte două serii pentru a-și afla adversara din semifinală. Conform algoritmului CEV, pentru că tricolorele au avut cel mai slab punctaj dintre câștigătoarele de grupă ele urmau să întâlnească în deplasare a doua câștigătoare de grupă ca valoare (semifinalele se dispută într-o singură manșă).

Cum aceasta a fost Cehia, care a terminat prima fază a competiției cu 9 puncte – față de Franța, care și-a câștigat grupa cu maximum de puncte -, aceasta va fi următoarea adversară a formației noastre. Meciul va avea loc la 16 iunie, în Cehia.

În cealaltă semifinală se vor întâlni Franța și Croația, aceasta din urmă fiind formația clasată cel mai bine dintre cele de pe locurile secunde.

Învingătoarele din cele două semifinale se vor întâlni duminică, 19 iunie, în finala Golden League, meci care va fi organizat pe terenul câștigătoarei partidei dintre Franța și Croația.