3 December 2023
  • 3 December 2023
  • Home
  • Noutati
  • România s-a calificat la Campionatul European U19 (f)!

România s-a calificat la Campionatul European U19 (f)!

By on 9 April 2022 0 1411 Views

Naționala feminină Under 19 a României s-a calificat la Campionatul European care va avea loc la finalul verii în Macedonia de Nord!

În ultimul meci din grupa de calificare găzduită la ”Sala Sporturilor” din Mioveni, România a învins cu scorul de 3-0 (25-19, 25-11, 25-17) formația Danemarcei și, cu două victorii din tot atâtea posibile, și-a asigurat calificarea la turneul final care va fi găzduit de Skopje, în perioada 27 august – 4 septembrie.

Bucuria câștigării punctului care a dus România la Campionatul European U19

Așa cum era de așteptat, meciul cu Danemarca a fost mai ușor pentru fetele noastre decât cel din ziua precedentă, câștigat cu scorul de 3-1 în fața Slovaciei. Cu toate acestea, antrenorul Marius Macarie nu a vrut să riște nimic, așa că a folosit echipa tip de-a lungul tuturor celor trei seturi. Iar rezultatul a fost o victorie în 70 de minute, care a declanșat sărbătoarea în ”Sala Sporturilor” din Mioveni.

Au jucat pentru România: Cheluță (19p), T. Iancu (12p), Partnoi (7p), Axinte (6p), Badiu-Savu (4p), T. Cristea (2p), B. Iliescu (1p), Vizitiu (-), Al. Ion (libero). Nu au jucat: G. Dumitru, Nemeș, Vîrlan. Antrenor: Marius Macarie.

Lotul Național, alături de primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, și de președintele Federației Române de Volei, Adin Cojocaru

Astfel, generația acestor fete – născute în 2004 și mai mici – a bifat a treia calificare la Campionatele Europene din tot atâtea posibile, o premieră în ultimele decenii pentru o generație. Seria a fost deschisă în 2019, cu Europeanul U16, atunci când antrenori erau Adrian Radu și Dorin Vărșăndan. A urmat calificarea la Campionatul European U17 din 2020, iar acum la Europenele U19 din 2022, acestea fiind obținute de cuplul Marius Macarie – Adrian Popescu.

Cele 12 jucătoare care au scris o nouă pagină de istorie

Lotul cu care România a obținut calificarea la Campionatul European U19 (f) 2022

1. Eva Vizitiu (CNNT Craiova) – libero

2. Gabriela Dumitru (Dacia Mioveni) – extremă

5. Tara Cristea(Dinamo)  – centru

7. Maria Nemeș (CTF Mihai I) – coordonator

9. Iarina Axinte (Volei Alba Blaj) – coordonator

10. Paula Partnoi (Volero Zurich) – extremă (căpitan)

11. Andra Badiu-Savu (CSM Lugoj) – centru

15. Teodora Iancu (CTF Mihai I) – extremă

16. Beatrice Iliescu (CNNT Craiova) – extremă

17. Dalia Vîrlan (Dinamo) – centru

18. Alexandra Ion (Dinamo) – libero

19. Ștefania Cheluță (Volei Alba Blaj) – universal

Antrenor principal: Marius Macarie

Antrenor secund: Adrian Popescu

Statistician: Mircea Gătej

Kinetoterapeut: Mircea Rad