6 December 2023
  • 6 December 2023
  • Home
  • Noutati
  • Sergiu Stancu: ”Craiova ne-a bătut în Cupă, acum șansele sunt 50-50!”

Sergiu Stancu: ”Craiova ne-a bătut în Cupă, acum șansele sunt 50-50!”

By on 26 September 2023 0 316 Views

Sergiu Stancu, antrenorul campioanei Arcada Galați prefațează Supercupa României de la Blaj. ”Începem sezonul abrupt, cu un trofeu. Dacă vom câștiga, e bine, dacă nu, nu va mai fi la fel”, spune tehnicianul

Începem sezonul abrupt, cu un trofeu. Dacă vom câștiga, e bine, dacă nu,

Sergiu Stancu a avut o vară fierbinte cu naționala României. A participat la Euro 2023 și a dus România pe locul 7, cea mai bună poziție în ultimii 40 de anI! ”Nu am avut vacanță, dar a meritat! Acum am revenit la echipa de club, că aceasta e menirea noastră, a tehnicienilor care antrenăm pe două fronturi”, spune Sergiu Stancu.

Arcada Galați a câștigat ”Cupa Arcada”, turneul organizat în sala proprie, învingând Steaua cu 3-0, Dinamo cu 3-1 și pe Vojvodina Novi Sad cu 2-1. A mai trecut de CSM Constanța, cu 3-0.

”Începem sezonul cu o luptă pentru trofeul Supercupei. Dacă vom câștiga, e bine, dacă nu, nu va mai fi la fel”, glumește Sergiu Stancu. ”Craiova e o echipă foarte bună, a făcut câteva transferuri excelente, și mă refer aici la cubanezul Jimenez, campion în Grecia și Spania, fost component al naționalei, la argentinianul Finoli. Plus mai sunt componenții naționalei României, Diaconescu și Călin. Craiova ne-a luat Cupa României sezonul trecut, totul este deschis, de aceea spun că șansele sunt 50-50 la sută”, crede tehnicianul Arcadei.

Galațiul a reușit și ea câteva transferuri importante, dar se bazează și pe un nucleu de bază al echipei care a câștigat titlul sezonul trecut, cu Talpă, Butnaru, Bala, Mihălescu, Cristudor.

Trei absențe importante

”Încercăm să construim o echipă competitivă, cu care să ne batem și în Liga Campionilor, acolo unde încercăm să ajungem în grupe. E însă foarte greu, având de trecut d e două turnee”, spune Sergiu Stancu.

La partida din Supercupă, contra Craiovei, Arcada nu-i va putea folosi pe falsul finlandez Aaro Nikula, pe liberoul sloven Toman Urban și pe ridicătorul iranian Javad Karimisouchelmaei. ”Sunt angrenați cu echipele lor naționale, dar nu suntem numai noi în această situație”, declară Sergiu Stancu.

Arcada Galați-SCM Craiova se va disputa pe 30 septembrie, în noua Sală Polivalentă Alba Blaj, pe 30 septembrie, de la ora 16:00 și va fi transmis în direct de TVR3.

Suntem bucuroși că jucăm meciul de inaugurare, într-o sală nouă. E foarte bine pentru voleiul românesc că la Blaj s-a construit o astfel de sală. Felicitări celor care au contribuit la acest lucru”, a mai subliniat Sergiu Stancu.