3 December 2023
  • 3 December 2023
  • Home
  • Noutati
  • Steaua și Arcada Galați dispută duminică finala Cupei României (m). Meciul va fi la TVR 3

Steaua și Arcada Galați dispută duminică finala Cupei României (m). Meciul va fi la TVR 3

By on 13 March 2022 0 3693 Views

Steaua și Arcada Galați își vor disputa duminică, 13 martie, de la ora 19.00 (în direct la TVR 3) trofeul Cupei României la volei masculin în acest an.

Programate sâmbătă, semifinalele au fost extrem de spectaculoase. În prima dintre ele, Steaua a învins pe LAPI Dej SCM Zalău cu scorul de 3-0 la capătul unui meci în care zălăuanii au avut, poate, cea mai bună prestație împotriva unei echipe din Top 4 din acest sezon. Știind că este ultima șansă de a salva sezonul, jucătorii din Zalău au luptat pentru fiecare minge, dar norocul nu a fost de partea lor în finalurile primelor două seturi. Considerați favoriți înaintea partidei, steliștii au reușit să se impună și să se califice în prima finală a Cupei României după câteva decenii. Scor final: LAPI Dej SCM Zalău – Steaua 0-3 (24-26, 24-26, 17-25).

Al doilea meci al cuplajului organizat la sala „Dumitru Popescu Colibași” din Brașov s-a disputat între SCMU Craiova și Arcada Galați. Intrați pe teren cu șansa a doua, oltenii au început furtunos meciul și au luat primul set la 22. Replica gălățenilor nu s-a lăsat așteptată și profitând de o apărare foarte bună la fileu (scorul blocajelor a fost de 16-5 pentru Arcada) aceștia au reușit să revină pe tabelă și să conducă la seturi cu 2-1. Cel de-al patrulea set a avut de toate: și tensiune și nervi și puncte spectaculoase și servicii greșite explicate doar prin încărcătura emoțională a momentului. Cei care au avut nervii mai tari au fost campionii, care s-au impus cu 27-25 și s-au calificat pentru a doua oară consecutiv în finala Cupei României. Scor final: SCMU Craiova – Arcada Galați 1-3 (25-22, 20-25, 14-25, 25-27).

Au evoluat formațiile:

SCMU Craiova: Bartha (13p), Pupart (11p), Lică (9p), Szot (8p), Stojsavljevic (8p), Georgescu (4p), Lupu (4p), R. Călin (3p), Halilovic (1p), Grigorie (-), Diaconescu (libero). Nu a fost introdus pe teren: Cîrlogănescu. Antrenor: Dănuț Pascu.

Arcada Galați: Raic (18p), Sestan (18p), Bala (11p), Sobirov (7p), Talpă (7p), Rangel (5p), Rață (1p), Magdaș (1p), Toro (-), Teleleu (-), Kantor (libero). Nu au fost introduși pe teren: Butnaru, Darlaczi, Cristudor (libero). Antrenor: Sergiu Stancu.

Finala Cupei României va avea loc de la ora 19.00, la sala ”Dumitru Popescu Colibași” din Brașov și se anunță una extrem de spectaculoasă, judecând după valoarea echipelor și după echilibrul din ultimele meciuri directe. În campionat, ele și-au împărțit victoriile, fiecare câștigând în deplasare cu același scor, 3-2. Intrarea este liberă, iar cei care nu pot ajunge la sală pot vedea meciul în direct la TVR 3.

  Noutati