23 September 2023
  • 23 September 2023
  • Home
  • Uncategorized
  • DIVIZIA A1 (F) / E vremea semifinalelor. Cunoaștem de astăzi finalistele?

DIVIZIA A1 (F) / E vremea semifinalelor. Cunoaștem de astăzi finalistele?

By on 18 April 2023 0 373 Views

Campioana Volei Alba Blaj a câștigat clar, în fața Rapidului, prima dispută, și pornește favorită și în meciul 2 de la București. De partea cealaltă, CSM Lugoj a furnizat o mare surpriză la Târgoviște și acum forțează calificarea în finală, din meciul 2. Va fi greu pentru echipa lui Giovanni Caprara într-o sală care va fi neîncăpătoare pentru fanii bănățencelor.

Dintre cele patru semifinaliste, doar Lugojul nu are titlul în vitrină. Blajul se laudă cu 6 titluri, obținute în ultimii 8 ani. Rapid are 17 coroane de regină, dar ultima a venit în 2006. Târgoviște a câștigat singura dată campionatul în 2021. Vom vedea ce va fi la capătul actualului sezon.

Ora 15:00            Rapid București-Volei Alba Blaj  (Scor general: 0-1) TVR3

Rapid București a reușit să câștige, în acest sezon, în fața campioanei, chiar la Blaj, în returul sezonului regulat, 3-2. În primul meci din semifinale însă, fără nicio ridicătoare, Rapid a pierdut fără drept de apel, 0-3.  

Blajul vine după finala CEV Cup, pierdută în fața italiencelor de la Savino Del Bene Scandicci. E un sezon bun însă pentru echipa lui Stevan Ljubicic, care și-a prelungit contractul pentru a rămâne pe banca ardelencelor.

Ioana Baciu, a doua realizatoare a Rapidului, cu 353 de puncte, a câștigat de două ori campionatul cu Blajul (2019, 2020). Cele mai multe puncte ale Rapidului le-a contorizat cubaneza Cese Montalvo (409).

Viktoriia Russu este cea mai eficientă voleibalistă a Blajului cu 276 puncte, urmată de Gergana Dimitrova (231).

Branko Gajic, antrenorul Rapidului, a antrenat Blajul în sezonul 2013-2014. Sârbul e la a treia echipă în România, pregătind și Dinamo București.

Ora 18:30            CSM Lugoj-CSM Târgoviște (scor general: 1-0)

CSM Lugoj a învins cu 3-2 în primul meci, chiar la Târgoviște, iar echipa bănățeană are șansa, în cazul unui nou succes, de a ajunge pentru prima dată în finala campionatului.

Toate cele trei partide din acest sezon, între cele două formații, s-au încheiat, de fiecare dată, cu același scor: 3-2 pentru Lugoj!

Dacă Târgoviște va reuși să câștige pe malul Timișului, atunci echipa antrenată de Giovanni Caprara va juca meciul decisiv din semifinale pe teren propriu, pe 22 aprilie.

14 puncte a avut mai puțin echipa lui Ugljesa Segrt  în disputa de la Târgoviște, 95-109, dar chiar și așa oaspetele au câștigat.

715 puncte au reușit în acest sezon Yelizaveta Ruban (384) și Aliona Martiniuc (331) pentru Lugoj. De la Târgoviște, principalele realizatoare sunt Ana Bjelica (267) și Rodica Buterez (187).