4 October 2023
  • 4 October 2023
  • Home
  • Uncategorized
  • FINALA CEV CUP / Volei Alba Blaj a pierdut, dar a arătat ca o finalistă!

FINALA CEV CUP / Volei Alba Blaj a pierdut, dar a arătat ca o finalistă!

By on 5 April 2023 0 373 Views

Savino Del Bene Scandicci era marea favorită la câștigarea CEV Cup, iar echipa italiană și-a respectat blazonul în manșa tur de la Tg. Mureș. Echipa antrenată de cunoscutul Massimo Barbolini a dat totul și a plecat de la Tg. Mureș cu o victorie, 3-1 (25-12, 25-19, 21-25, 25-18), care o aduce și mai aproape de trofeu!

Cu ce rămâne campioana României după această partidă?

Cu atmosfera senzațională creată de 2.500 de fani calzi și generoși în aplauze în sala de la Tg. Mureș. De mult nu a mai fost o astfel de ambianță la un joc de volei.

Blajul a adus în România una dintre cele mai puternice echipe din voleiul european, iar fanii și telespectatorii TVR2 au putut vedea la lucru vedete ca Zhu Ting, Ekaterina Antropova, Haleigh Washington, Elena Pietrini sau Yao Di.

Cu setul câștigat, setul 3, în care a condus de la un capăt la altul. Și în setul 2 Blajul a fost la conducere, dar pe final fetele și-au pierdut încrederea parcă.

Cu a patra finală de cupă europeană. Chiar dacă nu va pune mâna pe trofeu nici acum, faptul că a ajuns până aici e un lucru extrem de important. Oamenii din club, stafful, sponsorii, echipa au motivația de a marge mai departe, de a-și canalize forțele pentru a reuși, într-un final.

O finală de cupă europeană, victoriile obținute în Europa, setul câștigat cu Scandicci, dau jucătoarelor de la Blaj mult mai multă încredere pentru întrecerea internă.

Antrenorul Italian Massimo Barbolini, unul dintre cei mai buni din lume, a spus după meciul câștigat la Blaj: ”Știam că Alba Blaj este o echipă care poate juca un volei bun și în această seară ne-a pus în dificultate. Au câștigat un set trei bun și trebuie să avem puterea de a recunoaște că au fost mai bune. Au jucat mai bine în setul al treilea și nu au câștigat doar din cauza greșelilor noastre. Deci este o echipă care ne va putea pune în dificultate la meciul retur”. Sunt declarații care trebuie să le facă cinste campioanelor României. Sunt cuvinte măgulitoare din partea unui om care știe mult volei.

Mai e un meci retur pe care campioana României ar trebui să-l abordeze cu și mai mult curaj, cu încredere, cu gândul că nu totul e pierdut!